Foto: Niek Verlaan via Pixabay

Als toekomstige journalist lees je veel, je bent op de hoogte. Deze zeven moet je zeker eens lezen als je denkt om journalist te worden. Kijk je na deze stukken een beetje anders naar de samenleving?

1. Als eerste moet je kunnen schrijven, uiteraard!

In dit artikel staan verschillende tips over het schrijven van een goed stuk. Dit kan een blog, artikel of een andere soort tekst zijn. Een head-start op schrijven heb je zeker en vast na het lezen van dit stuk. Edward Hendriks helpt je op weg.

2. White privilege in het Capitool en “gevaarlijke” BLM-protesten

De aanslag op het Capitool in Washington was volgens Charissa Laetemia een perfect voorbeeld van het privilege dat witte mensen hebben. In dit artikel beschrijft ze het verschil met de Black Lives Matter-protesten en hoe de politie en militairen hen behandelden. Ook dit artikel is zeker het lezen waard.

Dit is een foto getrokken op de dag van de inval in het Capitool in Washington.

3. Boekentip: Het laatste wat ik nog wil zeggen over racisme

Dit is een boek geschreven door Dalilla Hermans en hierin praat ze over het racisme in Vlaanderen. Ze deelt haar ervaringen en legt uit hoe je zelf anti-racistisch kan worden.

4. Zijn genderneutrale voornaamwoorden eigenlijk beter dan hij/zij?

In dit opiniestuk van Anke Strubbe leest u meer over genderneutraliteit in onze samenleving. Voor veel personen die zich niet thuisvoelen in het hokje ‘man’ of ‘vrouw’ zijn er maar weinig mogelijke aanpassingen. In België kan op een paspoort enkel ‘M’ of ‘V’ staan en niet ‘X’. Strubbe legt in dit opiniestuk uit waarom het dan belangrijk is als we zelf naar andere personen verwijzen met het genderneutrale voornaamwoord ‘die’.

Foto van wikimedia

5. Wat is de nieuwe ‘generatie woke’?

‘Woke’ is een term die recent veel in de media is gekomen. Het woord kan verschillende betekenissen hebben aan de hand van iemands standpunt. Kim Clemens stuurt alle verwarring de wereld uit, en legt uit wat woke echt betekent.

Foto via wikimedia

6. Coming-out moeilijker door coronacrisis

Sinds de coronacrisis hebben de contactlijnen Awel en Lumi meer oproepen gekregen over jongeren die met vragen zitten over hun geaardheid. Ata schreef hierover een interessant stuk.

Foto: KC Flynn 2009 met creative commons

7. Waarom leren snellezen best handig kan zijn

Je kent het vast wel, je wilt een boek lezen, maar je wilt het wel zo snel mogelijk uitlezen. Hoedoe.nl kan je hierbij wel een handje helpen. In dit artikel staan tips en een test om te zien hoe jij het doet. Na het lezen van dit artikel zal je vast veel beter zijn in snellezen!

Foto van Chana Fransen via Flickr